ChangeWorks - 's werelds enige klant gestuurd, activiteit specifiek coaching en management tool Change Works! Hoe werkt het Voor wie Diensten Links Contact Partners
‘s werelds enige klant gestuurd, activiteit specifiek coaching en management systeem
ChangeWorks® biedt een unieke training ervaring die verder gaat dan bij de al bekende change management trajecten.

ChangeWorks® is een systeem dat past de principes, inzichten en technieken van “Tension Management” toe, om het verander proces van een individu, team en organisatie te ondersteunen.

De aandacht van ChangeWorks® ligt bij het meten, monitoren en het managen van de niveaus van “productive tension” die een individu of een groep ervaart bij elke “mission-critical” activiteit waarmee ze geconfronteerd zijn.

Voor veel professionals is dit een nieuw concept en wordt vaak, onterecht, onder stress management gebracht.

Terwijl stress wel een onderdeel van het concept tension management is, dat is alleen een deel van het verhaal. In feite kan te weinig spanning een aversief werking op productiviteit hebben net als te veel van.

Als een studierichting onderzoekt Tension Management de hele span van mogelijkheden van spanning die veel te hoog is tot de spanning die veel te laag is en identificeert, ergens midden in, een niveau van spanning die de performance, productiviteit, progres en potentiaal verbetert.

Als een tool, maakt Tension Management het mogelijk om het niveau van productieve tension, intentie en engagement die een individu of groep, bij een specifieke situatie die voor hen het belangrijk is, ervaart, te bepalen – en voorspelt de waarschijnlijkheid van het uitvoeren van een plan of activiteit.

Als een set van skills is Tension Management de sleutel voor de maximalisering van resultaten en minimalisering van negatieve effecten. Het ondersteunt ons bij het meten, monitoren en managen van het niveau van flow en productive tension als een resultaat om de beste resultaten te kunnen halen.

Dankzij Tension Management kunnen we mensen zien, de keuzes die ze maken en de acties die ze ondernemen van uit een heel nieuwe perspectief – en die maakt het mogelijk om met hun meer efficiënt en effectief te werken dan ooit van te voren.